torsdag 9 april 2015

Karnevalsemester på Kanarieöarna


      Karnevalen i Santa Cruz de Tenerife. En gång förbjuden av den spanska diktatorn Franco är detta en av de största karnevalerna i världen.  Inga av de vardagens regler gäller här. Det är fritt fram att klä sig som man vill och den stora gatufesten börjar efte midnatt innan. 1980 förklarades festen som ”Nationellt intresse”. Närmare en halv miljon personer är på ett eller annat delaktiga i Karnevalen. Television från ett 40-tal länder brukar vara med vid val av karnevalens drottning och massor av pengar och energi spenderades på tyger, dekorationer, peruker och andra tillbehör till förklädnaden.
Karnevalen brukar att gå av stapeln i februari.

      Karnevalen på Gran Canaria. En annan  stora höjdpunkt är karnevalen i Maspalomas ( Playa del Inglés)  och naturligtvis karnevalen i Las Palmas. Spektakulära shower och gatufest garanteras vid de årliga karnevalerna i februari på Gran Canaria. Höjdpunkten är den stora paraden, både i Maspalomas och  i Las Palmas. Karnevalen börjar i Las Palmas och förflyttar sig veckan efter ner till Maspalomas.
Det är överraskande hur många besökare som inte känner till karnevalen och plötsligt befinner sig mitt i festligheterna.  Därför kan det vara värt att kolla upp och planera sin eventuella februariresa så att den kan sammanfalla med karnevalen. Till skillnad från mer kända karnevaler som den i Rio de Janeiro och i Santa Cruz höjer inte hotell och restauranger sina priser under denna tid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar