torsdag 9 april 2015

Turismen i Málaga mot nya rekord


      Málaga stad är på modet och toppar fortfarande listan bland de snabbast växande destinationerna i Spanien , med en ökning på över 20 % i antalet hotellövernattningar till nästan 1 miljon under 2014.

Många spanienresenärer har tröttnat på den traditionella ” Sol och playa” –turismen och spenderar hellre en minisemester i Andalusiens huvudstad eller kombinerar solsemestern på Costa del Sol med en vistelse i Malaga  Fler och fler människor börjar inse att det finns så mycket mer i Málaga än bara en internationell flygplats. Kulturellt och historiskt sett är staden en pärla. Málaga har några av de bästa museerna i Spanien, bra restauranger, fantastiska tapasbarer och några riktigt roliga saker att se och göra. Málaga är inte bara Picassos hemstad och idag undra man varför detta inte har marknadsförts tidigare. Fram till början av 90-talet var Picassos barndomshem på Plaza de la Merced en fruktaffär.

Hur är de mer stadens stränder?   Málaga är en kuststad och flera stränder ligger inom bekvämt gångavstånd från Málaga centrum. Ingen av dem skulle hamna på en lista bland de bästa stränderna på Costa del Sol, men de har alla sin egen speciella charm och det är perfekt med ett snabbt svalkande dopp efter en förmiddags sightseeing . De är inga typiska turiststränder med uthyrning av solsängar och du bli tvungen att försöka kommunicera på spanska.  Många av dem har också prisvärda och bra restauranger. Till klassiska Torremolinos med dess vidsträckta stränder tar det inte mer en halvtimme med tåg från Málaga. Baños del Carmen är en liten strand, populär  bland Málagas yngre publik och på stranden hålls många sommarfester och konserter. Det är inte en ideal familjevänlig strand, men en fantastisk plats att besöka, ta en drink och titta på solnedgången.


 

























.








 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar