torsdag 9 april 2015

Upptäck lantliga Spanien

Att bo på landet i Spanien  är en upplevelse det finns inget bättre sätt att uppleva den spanska landsbygden. Gårdar och hotell på landet kallas Rural Hotels på spanska . Att bo på lanthotell är ett härligt sätt att upptäcka ett helt annat Spanien långt från charterorternas stim. Vanligtvis är dessa Rural Hotels varsamt restaurerade gamla lanthus, med vackert renoverade och stilfullt möblerade rum. Ibland är det betydligt enklare, men det är ganska sällan en budgetlösning, utan priserna kan oftast jämföras med landsortshotell i mellanklass och uppåt. 

Mallorca



      På Mallorca har agroturismo blivit enromt populärt. Det finns över två hundra lanthotell på ön. De har olika benämningar; fincas, agroturismo eller hotel rural. Gemensamt är att de är perfekta utgångspunkter för den som vill uppleva ett lantligt och stillsamt Mallorca.

Gran Canaria 



      På Gran Canaria finns ett system av urgamla vandringsleder och nu hittar allt fler till lugnet i bergen. Dessa leder tjänstgjorde under hundratals år som officiella vägar och transportleder. Vandra bland agave, mandelträd och storslagna vyer.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar